Workshop BOKS: STERK ZONDER VECHTEN (2018)


Bij de individuele trajecten en gezinstrajecten, maak ik vaak gebruik van (vecht)sport, omdat ik door mijn eigen ervaring en inmiddels mijn werkervaring hierin, ervan overtuigd ben dat het fysiek werken aan doelen een onwijs krachtig middel is. Zelf heb ik een vechtsportachtergrond met taekwondo en kickboksen, waarbij ik met beide sporten groepstrainingen heb gegeven vanaf vier jaar en ouder. In de media wordt steeds vaker de term “vechtsport” gebruikt. Dit gaat helaas nog met regelmaat gepaard met negatieve associaties met gewelddadigheid en agressie in de destructieve betekenis van het woord. In onze samenleving bestaat dan ook over het algemeen een beeld over “vechtsport”, dat gebaseerd is op deze verhalen uit de media. Met het programma BOKS – sterk zonder vechten wil ik de achterliggende principes van vechtsport naar voren laten komen, in de positieve zin van het woord. De nadruk ligt niet op het aanleren van vechtsporttechnieken, maar op het ontwikkelen van een kind of jongere dat stevig in zijn schoenen leert staan. De fysieke spelvormen die aan bod komen zijn bewegingsactiviteiten die ontleend zijn aan de vechtkunsten en beweging pedagogische methoden. Bewegingsactiviteiten die ontleend zijn aan vechtkunsten hebben een positief effect op onder andere het zelfvertrouwen van het kind, zijn zelfstandigheid, concentratie, emotionele kwetsbaarheid en assertiviteit.

 

Het programma kan in groepen gegeven worden, waarbij men kan denken aan bestaande klassen of individuele aanvragen die een groep vormen. De werkvormen die aan bod komen zijn ook zeker bruikbaar binnen het gezin of met individuele sessies.

 

Met elke training krijgen de kinderen zowel fysieke en mentale opdrachten. De opdrachten hebben te maken met het veelgenoemde begrip weerbaarheid. Er komen verschillende thema’s aan bod welke ervoor kunnen zorgen dat kinderen meer weerbaar worden, waarbij hun zelfvertrouwen groeit door de succes-ervaringen die zij op gaan doen! 

 
 
 
E-mailen
Map
Info
LinkedIn