Waar een wil is, is een weg!

Hallo!

Vanaf het jaar 2015 ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer. Naast sociaal pedagogisch hulpverlener ben ik tevens weerbaarheid- en agressieregulatie docente. Vaak werk ik vanuit de ambulante setting, maar ik heb vanaf 2018 ook mijn eigen praktijkruimte (gevestigd in Oosterhout). Hier kunnen kinderen en jongeren, samen met mij en de overige gezinsleden, aan zichzelf werken door middel van oplossingsgerichte gesprekken, (vecht)sport en spel. In de meeste gevallen is er sprake van een combinatie tussen ambulante begeleiding en training in de praktijkruimte, omdat ik van mening ben dat het noodzakelijk is om contact te hebben met het hele gezin. 

Mijn methode is gericht op gezinnen en kinderen die problemen ervaren in het gedrag van één of meerdere gezinsleden. De wisselwerking hiervan binnen het gezin, maar ook de uitwerking ervan buiten het gezin (bijvoorbeeld school en vrienden) worden besproken en aangepakt. Mijn werkwijze is erop gericht het gezin en de gezinsleden te ondersteunen en te begeleiden bij het omgaan met diverse situaties. Denk hierbij aan onzekerheid, agressieproblematiek, moeilijkheden in omgang met elkaar, grenzen niet kunnen aangeven, (h)erkennen van emoties, psychische/psychiatrische problematiek enzovoorts.

De naam van mijn bedrijf is MWK Hulpverlening en ondersteuning op maat, waarbij MWK staat voor "Moeten, Willen en Kunnen". 

Mijn levensmotto: "je hebt moeten, willen en kunnen". Als ik iets moet dan zou ik het kunnen, maar dat zegt niet dat ik het zou willen. Als ik iets wil dan zou ik het doen, omdat ik weet dat ik het kan". Ofwel, waar een wil is, is een weg en daar geloof ik zeker in. Mijn overtuiging is dat deze drie kernwoorden ook voor hulpvragers geldt. Hoe de hulpvraag ook luidt, je hebt naar mijn idee altijd met deze drie kernwoorden te maken. Samen met het gezin hoop ik een "wil" te creëren, zodat er veel mogelijkheden ontstaan. 

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan en ik ben inmiddels ook SKJ geregistreerd. Dit betekent dat ik een geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional ben. 

Meer info? Stuur een berichtje!

Liefs,

Stevie van Loo
E-mailen
Map
Info
LinkedIn